Winterparade

De WinterParade is een jaarlijks event dat iedere januari neerstrijkt in de Grote Bavokerk in Haarlem. Veel over gehoord, nog nooit geweest. En dat kan natuurlijk niet als je een echte Haarlemse wilt worden!

Dus afgelopen 3 januari stapten Paul en ik de enorme kathedraal binnen. Er stonden 3 steengoede zangers bij de entree om iedereen welkom te heten en een tafelmeisje om ons naar een plekje te brengen waar we nog konden zitten. Want het was druk!! Uiteraard uitverkocht, maar als je te laat komt dan wordt je dus apart aan tafels geplaatst… Dat kon natuurlijk niet de bedoeling zijn van onze 11e date!

Je moet je even een enorme grote kerk voorstellen met een lange tafel van voor naar achter met ongeveer 8 rijen die deze lange tafel kruisen. De tafels waren ongeveer 3 meter breed, breed genoeg voor de artiesten, tafelmeisjes en personeel overheen te laten lopen. Beeld je ook een in dat het altijd koud is in de kerk, dus jas, sjaal en muts kon je aanlaten. Met een paar schattige kaarsjes en prachtige kroonluchters was dit behoorlijk romantisch.

Ons wijntje kwam op tafel en na een toast op een mooie avond kwam het entertainment over tafel! De drie zangers bij de entree liepen nu rappend, zingend en dansend over tafel. De lelijke skipakken was ik jaloers op, maar misschien nog wel meer op hun zangpraktijken. Ontzettend goed! Wat een talent. En wat een heerlijke teksten en verhalen die ze vertelden. Kon er goed om lachen!

Oja, in een kerk kan je natuurlijk niet een paar dikke speakers neerzetten, maar om zich verstaanbaar te maken had iedereen een koptelefoon op. Draadloos. Super leuk! Iedereen kon dus heel goed verstaan wat er werd gezegd of gezongen. En gelukkig konden we elkaar ook nog verstaan ūüėČ

Het eten kwam op tafel, uiteraard geserveerd door een meisje dat voor ons op tafel stond. Lekkere winterkost: stamppot met hachee en stoofperen! Had er ook echt zin in! Nog een wijntje erbij en het was helemaal perfect.

Het entertainment ging door met een dansstuk van Conny Janssen Danst, muziektheater van Club Gewalt, een dialoog geschreven door Don Duyns en een koorzang (die we zelf moesten uitvoeren) onder leiding van Yorick Heerkens. Hilarische sketches, enigszins zielige verhalen, liefdevolle gedichten en vooral heel veel interactieve momenten.

Het toetje kwam! Hoogtepuntje natuurlijk. Zeker als je deze zoetekauw een chocolade brownie voorschotelt. Qua eten kon het dus niet meer stuk.

We sloten de avond af met een Silent Disco. Als je dan toch al die koptelefoon op hebt, waarom dan ook niet een klein feestje bouwen met alle gasten. Alhoewel, alle… Veel mensen hadden niet door dat je zelf ook nog op de tafel mocht dansen en gingen dus voor het dansen de kerk uit. Zonde. Paul en ik hebben onze dansmoves even goed laten zien op de lange tafels in de kerk. Toch best gek zo in de kerk. Maar het was fantastisch. Volgend jaar zeker weer!

winterparade3    winterparade 2    winterparade 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *