Week 9: Mensen shockeren

Deze week even iets heel anders. Niet iets gekozen wat ik altijd al heb willen doen of iets waarvan ik mezelf beter zou voelen… maar iets dat draaide om de reactie van anderen en iets dat nieuw was voor mij. Dit keer was ik dus vooral zenuwachtig om de nieuwe ervaring van anderen.

Wat heb ik gedaan? Ik heb een pot mayonaise gekocht (650 ml, dus lekker groot) en die heb ik in de trein leeg gelepeld. Kijken hoe depressief ik over kom en of mensen me zullen proberen te behouden van deze smerige actie.  Lekker mensen shockeren! Wat deze mensen niet wisten was dat ik de mayo had vervangen voor witte chocolade panna cotta! Super lekker!

Maandagochtend, lekker in de drukke spits stapte ik toch wel zenuwachtig in de trein. Als de dood voor de reacties! “Wat zullen ze wel niet denken…” Ik kon gelukkig zitten. Tas op schoot. Die pot mayo brandde dwars door m’n tas heen.

Ik weet niet wat me over de streep trok, maar ik haalde die pot gewoon uit m’n tas en zette ‘em op het tafeltje voor me. Geen idee of mensen dat al zagen, want ik durfde niemand aan te kijken! Volgens mij had ik toen al een dikke grijns op m’n gezicht van de spanning. Wat zouden ze zeggen!?

Op het moment dat ik de deksel van de pot draaide en de lepel er in deed kreeg ik meteen een reactie van de vrouw naast me: “Gaat het wel goed met jou!?” Enigszins geschokt wel… Ja.. ehm… ik kon echt alleen maar lachen en stelde vrouw meteen gerust door te zeggen dat het een experiment is en dat er pudding in de pot zit. Ik kon echt niet liegen, alleen maar lachen! Ik had wat smoesjes bedacht (bv. een dieet om aan te komen), maar door de spanning kreeg de woorden écht niet over m’n lippen! De mensen om ons heen vonden het wel grappig volgens mij. Mensen zagen natuurlijk wat er gebeurde en luisterden (stiekem) mee. Gelukkig kon ik bij de volgende stop uit de trein. Ik had het bloedheet en volgens mij een knalrode kop!

Vervolgens in de lift op m’n werk. Mijn kantoor zit op de 21e etage, dus dat is wel een leuk stukje om het ook te proberen. Maar helaas, ik kreeg niet meer dan wat ongemakkelijke blikken van twee mannen.

Dan maar op kantoor kijken wat er zou gebeuren. Één (vrouwelijke) collega reageerde wel héél heftig. Ze rukte nog net niet de pot uit m’n handen! Hilarisch! Andere collega’s stonden me vooral heel raar aan te kijken of geloofden me gewoon niet. Het KON gewoon niet waar zijn. Zo debiel schatten ze me toch niet in. Gelukkig!

De treinreis terug naar huis was ook bijzonder. De arme vrouw naast me reageerde met “Gaat het wel goed met jou, meisje?” En ik kreeg het voor elkaar om te zeggen dat ik zwanger ben en dat dit het enige is wat ik nog ECHT lekker vind. Daar was ze niet echt van gecharmeerd. Ze probeerde me echt aan te raden om te praten met een arts hierover. Thank God was ik al snel op station Haarlem. Ik kon dit verhaal echt niet verdedigen! Dus no way dat ik die smoes nog eens zou gebruiken! Denk ook eigenlijk niet dat die vrouw me geloofde, dit was echt een slecht verhaal.

De rest van de week vielen de reacties mee en heb iedereen maar eerlijk verteld over het experiment. Liegen had gewoon geen nut en was niet leuk. Het was juist heel grappig om er eerlijk over te zijn! Mensen waren wel geïnteresseerd en belangstellend naar dit project! Al noemden mensen me ook wel zo gek als een deur haha 🙂

De pot is nog niet leeg, maar ik ga ‘em niet meer in de trein leeglepelen. Ik wil nu vooral genieten van die mierzoete chocolade panna cotta! Dus met de lunch in de kantine zal ie op tafel komen, maar verder niet. Geen geshockeerde mensen meer in de trein… de lift misschien, maar vooral omdat daar niemand durft te reageren haha!

Een week met wel iets nieuws, maar ik ben niet van plan om nog eens mensen zo te shockeren. Of in ieder geval niet dat ze me kunnen aanspreken op mijn gedrag. Dat is wel echt heeeeeel eng en zoveel spanning kan ik niet iedere week aan! En ondanks de heftige reacties vind ik het toch wel een aanrader om te doen. Maar ga niet liegen tegen mensen, dat maakt het alleen maar lastiger en minder leuk 😉 Volgende week maar weer iets dat mijn wereld verbeterd/op z’n kop zet in plaats die van anderen.

ps. voor de oplettenden onder ons: week 8 heb ik even overgeslagen. Ik had in week 2 al twee nieuwe ervaringen en dus loop ik qua nieuwe-dingen-doen-in-2014 niet achter 😉

One thought on “Week 9: Mensen shockeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *