Week 51-II: VentenVeiling

Heerlijk (heet) avondje is gekomen! Een VentenVeiling in m’n favoriete kroeg in Haarlem: Stiels. Dames, dit was hysterisch! Heren, jammer dat er maar 22 mannen waren die geveild werden 😉

Op Facebook hadden al 300 vrouwen aangegeven dat ze erbij zouden zijn, terwijl Stiels plek heeft voor ongeveer 100. Dus Iza en ik waren er op tijd heen gegaan. No way dat we dit zouden missen natuurlijk.

Om 21:00 begon de veiling. Drukte!! Op een aantal mannen na bestond het publiek geheel uit vrouwen. Lekker gillen en op de vingers fluiten. Kom maar door met die mannen!! Als opwarmertje kwamen de MachoMannen nog even optreden (foto), fijn fijn fijn!

Na dit optreden was de temperatuur 30 graden gestegen en waren sommige dames hun stem al kwijt. Maar ook dat hebben we over voor het goede doel 😉 De echte veiling kon nu van start! De veilingmeester legde het concept nog 1x uit: De vent staat achter een wit doek met een spotlight achter zich. Er komt een marketingpraatje over de beste man en daarna mag je bieden. De man komt dus niet voor het doek voordat het laatste bod is gedaan. Bieden kon je doen met lichtgevende armbandjes. Let op: eenmaal geboden is ook kopen.

De eerste man verscheen achter het witte doek, de spotlight achter hem ging aan, zijn intromuziekje werd gestart en de veilingmeester vertelde over deze stoere bink. Barman, bos krullen, leeftijd, lengte, hobby’s en een quote: “een scheet die niet gehoord wordt was de moeite niet”. Mwah, ok, laat maar. Maar andere vrouwen vonden het wel wat en het bieden begon! Volgens mij ging ie voor 30 euro over de toonbank, mager bod voor deze populaire barman.

Zo kwamen er nog 10 mannen langs, de prijzen gingen gelukkig ook omhoog. Iza en ik konden vanaf onze plek een beetje door het doek heen kijken (RTL Late Night kan wat leren van deze belichting) en hadden dus een perfecte positie. En toen kwam er een lange man. Eentje die van surfen houdt, een flinke bos haar heeft en een baardje… Iza was al begonnen met bieden voordat de veilingmeester was gestart. Niet voor zichzelf, maar voor mij! Of ik em ff wilde ophalen als ze het winnende bod had! Maar het bod ging over de 50 euro en dat was toch te veel voor een kerel die ze niet voor zichzelf kocht. Dus gelukkig hoefde ik niet. God wat was het WARM 😉

IMG-20141222-WA0008

De laatste man voor de pauze was ook wel een vermelding waard. Meneer haalde gewoon 150 euro op! Populaire gast. Alhoewel, volgens mij stond zijn vriendin zelf te bieden samen met een andere vriendin… Maargoed, alles voor het goede doel! Tijd voor de pauze om ff af te koelen en een wodka lime te halen voor de droge strot.

Na de pauze zijn we iets verder achterin gaan staan, het was vreselijk warm. En van achteren had je ook wel een mooi beeld over de kroeg. Al die armbandjes die omhoog gingen, fantastisch. De hormonen vlogen door de lucht! Even was ik bang voor een bitchfight: een meisje dacht dat ze een man had gekocht en stond al op het podium, maar toen kwam er iemand anders aanlopen die het winnende bod had gedaan… Maar ze droop netjes af en liet de man lopen. Arm schaap. Tsja, moet je maar meer bieden!

Na 2 uur oorverdovend gegil, 5 wodka lime en spannend mee bieden, waren er 22 mannen verkocht. Niet door ons, helaas, maar we hebben ons best gedaan om de prijzen op te drijven 😉 Echt wat een hilarisch feest was dit. De totale opbrengst wordt vandaag geteld, maar ik schat zo’n 700 euro in totaal. Niet slecht!

Misschien moet het een vaste avond worden in Haarlem. Een maandelijkse mannenveiling 🙂 Love it.

4 thoughts on “Week 51-II: VentenVeiling

  1. Super leuk om te lezen! We gaan zeker nadenken over een nieuwe editie! Groetjes, De Ventenveiling

  2. haihai,

    supertof dat je het zo leuk vond, en volgende keer lukt het misschien om en man te kopen.

    Ps. die jongen van 150 euro kende het meisje niet.

    Knuffel van mij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *