Week 49: Presentatie Rode Kruis

Jaaa! Vandaag was het dan zo ver. Josien ging de kinderen van de Weekend Campus in Schalkwijk iets vertellen over het Rode Kruis, 3FM en Serious Request. Voor het eerst echt in actie voor het goede doel!

In mn (uiteraard rode) Rode Kruis vest en gewapend met posters, collecteboxen en stickers ging ik op weg naar de basisschool. De bovenbouw, groep 7 en 8, is daar ongeveer 40 kids sterk en is behoorlijk multi-culti. Ik kreeg vooraf ook meteen te horen dat de kinderen behoorlijke bijdehandjes zijn en dat ze waarschijnlijk continu vragen zullen stellen, zelfs over de meest onzinnige onderwerpen. Ik ben zelf ook best bijdehand (ja, stukje zelfkennis ;-)), maar heb geen enkele ervaring met bijdehante kinderen… Enige spanning dus toch! Terwijl ik dat eigenlijk helemaal niet had! Totdat die leraren me dus probeerden voor te bereiden.

Na het checken van alle apparatuur en de powerpoint (die het thuis niet deed :S) kwam m’n publiek binnenlopen. Direct de vraag: “Bent u van het Rode Kruis?”. Mooi, m’n rode vest valt dus lekker op!

Aan de hand van de powerpoint, die de stagiaires van de Rode Kruis hebben gemaakt, baande ik me een weg door de onderwerpen. Eerst 3FM, dan het Rode Kruis, daarna het Glazen Huis en nog een filmpje om een indruk te geven. Deze kinderen waren trouwens niet gek. Erg goede vragen en zelfs toen ik een land aanwees op de kaart wisten zij dat het Libanon was. Weten jullie eigenlijk waar dat ligt 😉

Als klapper op de vuurpijl sloot ik de presentatie af met het spel Waar of Niet Waar! Dikke discussies of Giel Beelen nu wel of niet 8x in het Glazen Huis heeft gezeten. Hilarische argumenten waarom iets wel of niet waar zou zijn…

Het was een super geïnteresseerde groep met sterke vragen. Een goede start dus als vrijwilliger. Geen vraag die ik niet kon beantwoorden! Deze kids gaan lege flessen ophalen bij huizen en het statiegeld ervan doneren. Fijn dat ze in actie komen!

One thought on “Week 49: Presentatie Rode Kruis

  1. Josien heb er alle vertrouwen in dingen gaan zoals ze gaan er komen vanzelf nieuwe onderwerpen op je pad je bent creatief genoeg maar wel op jezelf blijven passen.
    Ik leef met je mee, liefs van je vader en tot horens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *