Week 44: Museumnacht Amsterdam

Museumnacht 2014 Amsterdam, Hilda en ik hadden een gigantische lijst met musea/activiteiten die we wilden beleven. Van Brainwaves tot Karaoke en van een 3D lego poppetjes tot een Doolhof met Roesjbaan (ja, ik heb wat met doolhoven dit weekend). We wilden alles doen! Nou, bijna alles… Het Stedelijk bij nacht trok ons niet zo. Het ging vooral om de unieke activiteiten natuurlijk!

Maar we waren een beetje ambitieus met onze lijst. De rijen waren overal lang en alles lag nog best ver uit elkaar vandaan. Lopend was dat niet te doen, zeker niet met de blaar die ik al op mn hak had zitten 🙁

Beginnend bij NEMO, aangezien daar de leukste events waren. Maar de rij daar was 3 uur voordat je naar binnen kon!! Dus eerst naar Arcam, wat om de hoek zat. Ff snel ons bandje gehaald, gekeken naar de eco-existentiele cocktails die ze er maakten (twv 4 munten!) en door naar het Scheepvaartmuseum. Ook om de hoek.

Een prachtige locatie! Als ik ooit ga trouwen, dan daar. Waarschijnlijk. Ooit. 😉 Met een oud VOC schip voor de deur en bijzondere nisjes en kamertjes is dit toch wel een parel onder de Amsterdamse musea. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het Open Pleyn wat het kroonjuweel is van het gebouw. Ja, ik ben enthousiast 😉 Na een vegetarische zeewier burger te hebben gegeten (twv 6,25 !!) zijn we gaan struinen in het gebouw. Van oude atlassen, routekaarten en reisverslagen (weer een boek, nog een boek, hey! nog een boek) tot walvissen, navigatie instrumenten, sterrenkunde, jachtmodellen en heel veel zilverschatten. De biertjes die we tot op dat moment hadden genuttigd waren zeker de oorzaak van onze melige bui. We konden onze kinderachtige lol dus ook niet op toen we het Engelse woord voor potvis zagen: Sperm Whale.

Na deze bijzonder interessante, maar veel te serieuze run door het Scheepvaartmuseum zijn we naar NEMO gegaan. De rij was inmiddels weg, maar het was natuurlijk wel mega druk binnen. NEMO is een soort speeltuin voor iedereen die zichzelf wil testen. Wetenschap en technologie op een makkelijke manier uitgelegd. Super cool! We hebben onze reactiesnelheid getest, wat uiteraard nog super snel was. We hebben ons brein getest op plaatjes van Escher. We hebben een discogemaakt in een modelhuis met sfeerverlichting. Maar hoogtepunt was wel het Amerikaanse dansapparaat. Zo’n ding met kleuren op de vloer waar je op moet staan als de kleuren in beeld komen. En dan op een ritme en super snel. Volgens mij hebben wij gillend van plezier op dat apparaat staan springen, hilarisch!

En toen was het ineens heel laat. We wilden nog de Retro Karaoke doen in de Jordaan, maar dat was echt te ver lopen… Dus toen maar in de CasaBlanca een drankje gedaan en daarna naar huis. Wat een avond/nacht. Heerlijk. Volgend jaar ook zeker weer!

20141101_200355      IMG-20141102-WA0002

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *