Week 41: Kos!

Een week bijkomen van alle stress. Een week van boeken lezen bij het zwembad. Een week vol goede gesprekken en op tijd naar bed… tsja… vrienden vonden het al een hopeloos doel van ons. Inmiddels weten Hilda en ik ook dat we niet gemaakt zijn voor zo’n rustige vakantie. Wij kunnen dat niet. Dus onze week was toch meer in het kader van ‘Los(t) op Kos’ dan ons lief was.

Welke nieuwe ervaringen ben ik rijker, want daar gaat het uiteindelijk om. Naast het feit dat ik nog nooit in Griekenland ben geweest had ik ook nog nooit mijn verjaardag in het buitenland gevierd! Ik denk dat dat wel een beetje mijn hoogtepunt van de vakantie was. We hadden een boottrip gepland om drie andere eilanden te bezoeken. Ja, een boottrip. En nee, ik werd niet zeeziek. Op zich ook best nieuw.

We gingen mee met Captain Hook voor een tochtje over de Middelandse Zee. Wij dachten dat het lekker chillen op het dek was, samen met wat (jonge) matrozen. Maar het leek eerder op een senioren reis! Er ging zelfs een rollator mee aan boord! De boot zat ook zo vol dat we niet meer voor op het dek konden liggen, maar boven achter in op een bank zaten. Niks chillen. Zitten en luisteren naar het irritante gepingel van Griekse muziek… Na een uur waren we de Sirtaki echt meer dan zat en gelukkig was daar het eerst eiland in zicht: Pserimos. Op de boot die naast ons lag zaten twee meiden die we al kenden van het hotel. Hun boot was bijna leeg en hadden wel leuke muziek. Ons voorstel aan onze kapitein: overstappen! Maar onze kapitein wilde zijn twee jonge blonde gevangenen niet overdragen aan een piraat. Iets met muiten, havenbelasting, Turkije/Syrie en een heel verhaal over dat wij een lekkere lunch krijgen en de muziek straks echt wel beter wordt… Hmm.. ok. Das mooi balen… Dan maar het beste er van maken!

Toen iedereen van boord was hebben wij snel twee bedjes op het dek gekaapt en toen iedereen terug kwam voor de lunch, deden wij alsof er niks verandert was. Tra la la, wij liggen nu hier. Doei allemaal.

De lunch ging er goed in, de normale en gezellige muziek ging aan en Happy Hour zou beginnen. Beter gezegd, Happy Day, want de korting gold voor de rest van de dag. Prima! 3 euro voor een cocktail. Hilda was al onderweg naar de bar.

Op naar Sponseneiland, Kalymnos. Iets met veel terrasjes, vieze icecoffee en onze Kapitein met een dure Harley op het eiland. Hier kon je mee naar een sponsenfabriek, maar aangezien we op een seniorentrip waren leek het ons beter om even onze eigen weg te gaan. Na een uurtje waren we weer aan boord en onderweg naar Plati, een onbewoond eiland met helder blauw water. Hier  kon Hilda snorkelen en ik op rotsen klimmen… We mochten van alle plekken van de boot springen, ook van de hogere dekken. Bikini vasthouden en gaan zeg maar. Lekker volwassen doen in ieder geval!

Op de terug weg kwamen mensen er achter dat ik jarig was. Had het nog behoorlijk lang stil kunnen houden haha! De kapitein kwam met een cocktail, de fotograaf gaf een foto kado en uiteindelijk werd ik nog uitgenodigd voor een klein onderonsje op de punt van de boot. Zie foto. Het duurde even voordat ik er stond, maar toen ik er eenmaal stond zong heel boot ‘Lang zal ze leven’. In de armen van Piet Piraat een klein feestje voor mij. Super leuk! Vervolgens heb ik ongeveer iedereen aan boord uitgenodigd voor een feestje in de plaatselijke kroeg waar we die avond heen zouden gaan en zijn we snel van boord gegaan. Wat een heerlijke tocht. Gelukkig hebben we de foto’s nog!

20141011_224731 20141011_171909 20141011_150702 20141011_103651 20141011_144918 20141011_144003

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *