Week 40: Tanden bleken

Zoals de meeste van jullie wel weten: ik heb em prima gebit. Nooit gaatjes gehad (serieus, geen een) en tot nu toe alleen pijn gehad toen mijn verstandskies er uit moest. Geen blokjesbeugel, maar een nachtbeugel, meer was er niet nodig. Gelukkig hamerde mijn moeder er vroeger op dat we minimaal 2x per dag onze tanden poetsten, anders had ik dit niet kunnen schrijven. Dat poetsen zorgde er natuurlijk ook voor dat mijn tanden geen gekke verkleuringen hebben gekregen. Mijn tanden zijn dus niet geel. Laat staan dat ik een tandenbleking nodig heb 😉 Toch doen he, tanden bleken. Heb ik dat ook eens gedaan.

Ik kreeg bij mijn verhuizing een pakket van BuurtKadoos. Een initiatief om je welkom te heten namens de bedrijven in de buurt. Zo ook dus tandarts Martin Levie. Hij gaf me een gratis bleeksessie als ik me aanmeldde bij zijn praktijk. Nou prima, dat wil ik wel eens mee maken. Ik ben tevreden met m’n huidige tandarts hoor, maar iets nieuws is natuurlijk erg overtuigend voor mij 😉 Ik ben trouwens ook niet bang voor de tandarts zoals jullie wel door hebben.

Het eerste wat ik zie tegen Dr. Levie was dat ik absoluut geen Gerard – chemisch wit – Joling smile wil. Daar moest hij wel om lachen: “Verwacht geen wonderen, het gaat hier om maar 1 tintje, niet om plastic implantaten.” Nou mooi! Dan is het goed.

De bleeksessie zou met een uur klaar zijn. Eerst werden mijn tanden gepolijst en lippen ingesmeerd met vaseline. Vrij lomp werd het er op gesmeerd. Zoals je broertje vroeger lippenstift op deed, all over the face. Daarna werd m’n gebit blootgelegd met een grote klem. Met wat watten aan de zijkant zouden mijn tanden dus droog blijven. De tandarts bracht vervolgens een blauwe beschermlaag voor mijn tandvlees aan en liet dat drogen.

Ondertussen had ik natuurlijk een vreselijk droge bek met een laagje speeksel achterin m’n keel waar ik me in zou kunnen verslikken. Best een lastige situatie waar je dan in zit 😉

Anyway, de tandarts ging gewoon verder natuurlijk. Vanaf hier ging het bleken pas echt beginnen. Er werd een soort gel op mijn tanden aangebracht en dat moest 10 minuten blijven zitten terwijl er een lamp op schijnt. Dat werd dan 3x herhaald en klaar! Zie de foto voor hoe ik er bij lag 🙂 Uiteraard even een selfie gemaakt van dit heerlijke moment. Ik vind dat ik er met een big smile op sta 😉 haha

Natuurlijk heb ik vooraf een foto gemaakt van m’n smile en nu net ook nog eentje. Zie hieronder het resultaat:

Boven: voor het bleken Onder: na het bleken

Niet zo boeiend dus 😉 Gelukkig was het gratis en heb ik hier dus geen 99 euro (!!) voor betaald. En ik heb geen last van warm/koud of andere pijntjes. Dus helemaal prima. Geen implantaten a la Gerard, maar ook geen pijn. Top!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *