Week 5: Workshop paaldansen in Haarlem

Vroeger stond ik wel eens met vriendinnen in een foute kroeg waar ze zo’n paal op een podium hadden. Er echt mee dansen deed ik niet, ik vond het gênant en ik wist niet wat ik er mee moest doen. Paaldansen wordt geassocieerd met verleiding/sex en als 16-jarige werd je liever niet als lustobject gezien. Ik niet in ieder geval. Dus die paal en ik zijn nooit echt vrienden geweest.

Maar nu kreeg ik de kans om te léren paaldansen in de vorm van een workshop. En een workshop paaldansen is iets wat ik nog nooit eerder heb gedaan, dus ik was uiteraard enthousiast! Via één van mijn teamgenoten van de volleybal kregen we als team de uitnodiging om het eens te doen. En gelukkig, na enig ongemakkelijk lachje, zijn we in gegaan op het aanbod. Dus afgelopen zaterdag werden we met 12 dames verwacht in de Paaldansstudio in de Waarderpolder, Haarlem.

De studio zelf is al fantastisch! Een kleine omgebouwde leveringshal waar vroeger vrachtwagens hun lading brachten, omgetoverd tot naar moderne studio. Met de industriële factoren nog steeds aanwezig is dit een prettige ruimte om gezellig met elkaar te oefenen. De ramen zijn met folie afgeschermd tegen pottekijkers. Niemand hoeft natuurlijk te zien wat wij hier aan het doen zijn 😉

Een tikkie nerveus keken we elkaar aan bij binnenkomst. We zagen natuurlijk meteen de 5 stalen palen midden in de ruimte. We konden er niet om heen. Er hing een soort ongemakkelijke sfeer in de lucht. Welke ook werd uitgesproken: ‘Wat doen we nou moeilijk, we staan iedere week met elkaar onder de douche en nu staan we elkaar een beetje ongemakkelijk aan te kijken!’ En daar kon ik geen ongelijk in geven.

Laurene, onze afgetrainde paaldanslerares, liet ons eerst een korte warming up doen voordat we onszelf de paal in mochten slingeren (ik dacht op dat moment nog aan slingeren). Daarna gelijk verdelen over de palen en aan de slag met de eerste move. En zoals Laurene het voor deed, zo deden we het zelf natuurlijk niet. Zo sierlijk, vrouwelijk en sensueel… zo stuntelig deden we het na. Zelf een pirouette kon ik niet soepeltjes laten zien 🙁

De tweede move: The Fireman! Nou denk je dat je de paal in moet klimmen en gewoon naar beneden moet glijden… maar nee, dit is toch echt anders. En ik heb echt nog nooit een brandweerman zo naar beneden zien komen. Maargoed, niet alle brandweermannen zijn zoals deze: filmpje. Ik moet ook eerlijk zeggen dat we er al lekker in zaten. Het ongemakkelijk was er vrij snel vanaf. Tijd om los te gaan 😉

Even alle oefeningen achter elkaar en we hadden zowaar een mooi (paal)dansje! Nog net niet synchroon en ook nog lang niet zo mooi als Laurene, maar we hadden wel wat staan! Toen kwam de gekkigheid er in. Beetje sensueel om die paal heen draaien, kont naar achter, ja ja… dat konden we dan weer wel!

Als afsluiter deed Laurene nog even voor hoe het er uiteindelijk uit zou moeten zien. Ik heb ademloos toegekeken. Wat een volledige beheersing van spieren. Je lijf zo onder controle hebben, poeh, dan heb ik nog wel een paar jaar nodig! Prachtig en ontzettend knap! Vol verbazing gekeken in ieder geval! Voor de nieuwsgierigen onder ons ook een filmpje van haar talent.

Mijn conclusie: DOEN! Hilarisch, gezellig en een beetje zwaar! Het is echt niet makkelijk, dus verwacht niet dat je meteen op de kop in de paal kan hangen. Hou ook rekening met blauwe plekken en behoorlijke spierpijn. Laat staan dat je een showtje weg kan geven na 1 les. Dus voor diegene die hoop hadden: nee, ik ga dat podium nog steeds niet op ;-). Maar die paal en ik zijn wel iets meer vriendjes geworden.

Sommigen van onze groep denken er aan om 10 lessen te nemen deze zomer! Het werkt namelijk ontzettend goed voor een strak lijf. Kijk maar naar Laurene! Nog een reden om het te proberen.

En even voor ter promotie: Wil je ook een workshop paaldansen in Haarlem? Of meteen lessen doen? www.elisajo.com En ook nog even wat foto’s:

Workshop Paaldansen in Haarlem

Workshop paaldansen in Haarlem

Workshop Paaldansen in Haarlem

Paaldansen Haarlem

 

One thought on “Week 5: Workshop paaldansen in Haarlem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *