Week 4: Feesten in Berlijn

Berlijn… je hebt me goed te pakken gehad. De stad van de techno feesten, walhalla van graffiti, de place to be voor de ruimdenkenden, metropool van de millennials, Architectuur met hoofdletter A, hotspot met historie, beloved for the biergartens en de stad met (volgens mij) de meeste gedenkplaatsen van Europa. En daar mocht ik me de afgelopen 72 uur in uitleven!!

Samen met mijn partner in crime Hilda vlogen we naar de Europese hoofdstad van bier und bratwurst. Mijn eerste keer in deze stad, maar als ik iedere vakantie mag meetellen voor mijn motto van 2014, dan maak ik het mezelf te makkelijk. Dus nee, dit blog gaat niet om een weekendje weg.

Iedereen weet dat je in Berlijn minstens 24 uur achter elkaar kan feesten. Clubs als Palais, Bergrain en Weekend kennen deze heftige nachten. Nu zijn wij wel wat gewend, maar de 24 uur hebben we nog nooit gehaald. Mijn personal record staat op 12 uur en dat was al intens. Dus wie weet wat deze avond zou brengen!

Uiteraard begonnen we vrijdag rustig met een pre-borrel thuis en vervolgden dit met een (per ongeluk bestelde) halve liter bier bij het eten bij de Kulturbrauerei. En vanaf daar weten we niet meer wat er is gebeurd. We werden zaterdagavond wakker en we waren niet in ons eigen appartement…. Nee… ok, dat gebeurde er niet 😉 Rustig maar mam haha!

Nee, de Kulturbrauerei is echt geweldig. Het is een terrein met diverse oude fabriekshallen die allemaal een club, restaurant of kroeg herbergen. Je kan dus heel makkelijk heen en weer hoppen. Nu was het -15 celsius, dus we moesten wel wat biertjes drinken voordat we weer naar buiten gingen voor de volgende toko. Drink to survive was het credo!

Club Soda was één van die clubs. Met de vele verschillende zalen waren wij aber naturlich verdwaald. We hadden die ene leuke barman al 5x gezien. Hij ons ook, want hij wist al wat we wilden voordat we bestelden… vreemd…  Dus met de vele behulpzame Duitsers (Wunderbahr!) vermaakten wij ons wel. Er gebeurde heel veel, maar ook weer te weinig, we wilden weg en toch weer blijven. We dansten alsof ons leven er van af hing, we sjansten zodat ons leven er van af hing en we dronken OMDAT ons leven er van af hing.

De tijd vloog voorbij. Voor we het wisten was het ochtend en stonden we weer buiten. We stuurden een vervelende Indiër de verkeerde kant op, hebben we een paar andere mensen kunnen afschudden en liepen vervolgens zelf helemaal verkeerd (en dat allemaal in de stervende kou, die we thank god niet meer voelden). En opeens stonden we weer in ons appartement! Goed geregeld!

De dag erna werden we wakker rond 18:15… Ja, dat is wel echt waar. Was ook wel even schrikken. Watskebeurt? We weten gelukkig alles nog, maar we moesten de nacht/ochtend wel even evalueren. Toch wel veel oja!-momentjes. Aan de hand van onze smsjes naar Nederland konden we achterhalen hoelang onze nacht had geduurd. In totaal hebben we het 14 uur vol gehouden. Wel een nieuw record, maar vergeleken met 24 uur eigenlijk niet zo boeiend. Een aardige poging eerder.

Ja, het was me een weekend. Gelukkig hebben we op onze eerste dag Berlijn wel bij daglicht gezien, alle toeristische hotspots langs gegaan en wat dat betreft een top dag, nacht en ochtend gehad. Maar de volgende keer dat ik in Berlijn ben, ga ik langer. Deze stad bruist van creativiteit en vrijheid. Het is zo inspirerend geweest dat ik weer wat nieuwe ideeën heb voor dit blog. Wat dat is lees je vanzelf naturlich.

Wiedersehen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *