Week 31: Pijp roken

Ik wilde dit blog besteden aan Edwin, mijn zwager. Hij is vandaag vertrokken naar Mali om mee te werken aan de vredesmissie van de VN. Voor mij voor het eerst dat het “echt familie” is dat wordt uitgezonden naar een land dat verziekt is door geweld, strijd, macht en wraak. Maar aangezien Ed er vrij nuchter over denkt (“ik ga gewoon auto’s maken”) en we er verder geen big thing van gaan maken, slaan we dat blog even over. Het afscheidsfeestje van Ed zorgde echter wel voor een andere nieuwe ervaring!

Zoals op ieder feestje kwam dit blog weer ter sprake en dat zorgt altijd voor hele leuke reacties! Uiteraard gaan deze gesprekken ook altijd gepaard met de meest vreselijke ideeën. Dit keer zat ik aan tafel met Hans, Rene, Jarco, Raymond, Linda, Krispijn en Lize (als ik iemand ben vergeten, excuus)… De mensen die deze (mannelijke) tafelgenoten kennen, zouden me vooraf gewaarschuwd hebben. Een creatief gezelschap, laten we het daarop houden! Ik ga hun voorstellen niet herhalen. De slechte ideeën vertel ik niet, de goede hou ik voor mezelf om laten nog eens uit te voeren (misschien). Wie weet..

Aan deze tafel zaten twee echte boeren jongens. Uit de klei getrokken, op de trekker opgegroeid en met een pijp in de mond oud geworden: de broertjes Jarco en Rene. Serieus met een pijp in de bakkes. Volgens hen zelf waren ze gewoon lekker aan t pijpen. Serieus. “Je moet em eerst goed aanduwen en daarna lekker pijpen.” Als ik ze goed citeer. Uiteraard kwam er achter aan dat ik het ook maar eens moest proberen voor m’n blog. De uitspraken over pijpen en aanduwen werden steeds harder uitgesproken in de hoop dat mijn vader het zou horen, die 10 meter verderop stond. Maar die had niks in de gaten of liet zich niet uitdagen door deze grootspraak.

Goed, een half uur later zat ik uiteraard ook aan de tabakspijp te zuigen. Pijp roken. Tsja, hoe je het ook probeert te zeggen, het blijft een fluit, pijp of staaf. En je bent er toch echt aan het trekken, zuigen of lurken… Zo klaar. Alle ongemakkelijkheid uitgesproken!

Maar wat een ranzigheid! En dat moest ik nog ff langer volhouden omdat we anders geen rook hadden op de foto! Bah bah bah… Jarco: “Je doet het pas goed als je tong aanvoelt alsof ie geasfalteerd is” GADVER! Rene: “Je doet het pas goed als straks het tandenpoetsen pijn doet.” SMERIG! Ik had een paar slokken bier nodig voordat ik deze vieze smaak kwijt was. Maak daar twee flesjes bier van. De smaak gaat gewoon aan je tanden plakken, zo vies. Blegh. Zo smerig dat je dat kromme ding op de grond wilt gooien en op wilt springen. Kapot maken, dat wil je… Nu mag Jarco blij zijn dat ik manieren heb en dat niet heb gedaan. Ook niet de dag erna toen het pijpje bij de gevonden voorwerpen lag. Afgedankt. Ok ok ok… dit was beter dan m’n laatste joint, maar echt slechter dan een (Cubaanse) sigaar.

Goed, wel weer een nieuwe ervaring. Kun je na gaan hoe ver ik moet gaan als ik een andere ervaring niet wil delen 😉 Jarco en Rene bedankt voor alle tips en het uitlenen van het materiaal, volgende keer raad ik jullie aan om gewoon dit filmpje te laten zien! Thanks for the good memories all!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *