Week 30: De Zwarte Cross

Heeujj Knasterds!! Alles kump goed!

Met die slogan begon ons weekendje op camping Grasnapolsky in Lichtenvoorde. Een fijne slogan voor iedereen die voor het eerst een weekend op de Zwarte Cross verblijft. Want met je verstand op nul en een positieve instelling kumpt inderdaad alles goed. Onmundig goed!

Inmiddels al wat festivalweekenden er op zitten, maar nog nooit de Zwarte Cross gedaan. Ik was dus voorbereid op de camping en de feestjes, maar de Zwarte Cross is toch wel wat anders dan dat. Dat wist ik gelukkig van te voren. Het was niet de camping, het biergooien of de smerigheid waar ik me zorgen over maakte, maar juist de festivalbezoekers. Ook al hoor ik nu ook bij die groep mensen, na het zien van het (opzettelijk) modderbowlen van een paar jaar terug was ik toch wel een beetje bang voor het volk wat hier zou rond lopen… Verstand op nul, alles kump goed.

Iza en ik sloten aan bij mijn vriendengroep uit Kraggenburg, een smerig lekkere groep mensen bij elkaar. Deze groep had net de eerste avond achter de rug. Katergezichtjes en brak stemgeluid alom. Heuj! Tentjes opgezet, biertje er bij en gaan. Al struinend over de camping zagen we al dat de eerste avond flink had toegeslagen. De eerste tenten waren alweer ingestort, er lag een spoor aan lege Grolsch blikjes en hier en daar een verdwaalde campinggast naast z’n tent. A-j moar schik hebt!

Ik ga niet vertellen over wat er allemaal te doen was. Met 25 podia, een roze cross, veel rock ’n roll, stunts, vuurwerk, recordpogingen, Backflips, FMX shows, theater, cabaret, Reggea, kermis, de Universitent, het Wellness Centre, het gemeentehuis, en het Walhalla heb ik teveel om te omschrijven. Allen waren nieuw voor me. Dus ik ben klaar voor het jaar… haha nee, ok. Dat niet.

Maar tering wat een heerlijk weekend. Met prachtig weer! Nu zit ik thuis op de bank te kijken naar de wateroverlast van de buren, bizar dat ik gisteren nog wegsmolt in de zon bij Dotan. En wat waren er veel bekenden uiteindelijk! Met een groepen uit Ens, Marknesse, Emmeloord, Kraggenburg en hier en daar een verdwaalde studiegenoot uit Leeuwarden was het feestje wel compleet.

Gelukkig bleef het droog genoeg om het modderbowlen te voorkomen. Daarentegen ben ik wel tijdens de Heinoos plat geknuffeld door bezwete bovenlijven en plakkende armen en ruggen. Ook tijdens Rowwen Heze konden we onderwijl het springen en høken de zeiknatte lijven niet ontwijken. En dan heb ik het nog niet eens over mijn eigen doorweekte shirt en inmiddels drijfnat kapsel a la coupe Grolsch. Want een bierdouche kwam als een welkome verkoelende regenbui in deze megatent.

Het volk was ook echt wat ik er van had verwacht: vies, handtastelijk en lomp. Na Rowwen Heze probeerden wij, 5 meiden, de megatent uit te komen. Van halverwege vooraan, naar helemaal achterin. Ik liep als laatste en kon zien wat er onderweg gebeurde. Op onze weg werden we door 9 verschillende mannen tegengehouden die met ons wilde dansen, bier drinken, even aan ons wilde zitten of gewoon iets onredelijks schreeuwde. Lekker wief! Heuj! Uiteraard gewoon een paar high fives uitgedeeld, geproost met de mannen of een ronde dansje gedaan en snel doorgelopen. Niks krig ons d’r onder!

Goed, ff een lijstje met nieuwe ervaringen:

– Weekend kamperen op Grasnapolsky
– Voor lul gezet bij een cabaretshow
– de Roze Cross
– Wereld Record BackFlip meegemaakt
– Bij de kapper op een festival
– Normaal zien optreden (weet niet zeker of ik die ooit eerder heb gezien :S)
– Tante Rikie in het echt gezien (en ze zwaaide terug!)
– De buren in de tent naast ons horen sexen…

Dat was t wel zo’n beetje. Heurlik. Op naar Lowlands over 3 weken 🙂 Nu ff bijslapen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *