Week 26: Grootste rommelmarkt van Europa

En we zitten op de helft van 2014! Wat gaat het snel! Wel super leuk dat mijn voornemen tot nu toe geslaagd is en dat ik er ontzettend veel plezier van heb!!

——————————————————————————————————————————————————————–

Door mijn verhuizing kwam ik er achter dat ik veel te veel kleren heb die ik nooit meer aantrek. Ok ok… dit wist ik al langer. Maar door die verhuizing heb ik de kleren meteen apart gehouden om weg te doen 😉

Suzan, vriendin uit Haarlem, kwam met het idee om eens op een rommelmarkt de boel te verkopen. Je schijnt er nog best leuk geld mee te kunnen verdienen! Ok, dan doe ik ze dus niet weg, maar gaan wij samen op zo’n markt staan. De IJhallen viel al snel. De grootste rommelmarkt van Europa en lekker dichtbij: Amsterdam (nabij de NDSM werf).

Dus zo gezegd, zo gedaan: met een wagen volgeladen vertrokken wij om 6:30 richting het oude scheepvaartkwartier van Amsterdam. Om 8:30 stond alles op z’n plek en hebben we even bij de buren gekeken wat zij verkochten. Links een stel dat voornamelijk kleine doosjes van blik (?) en glazen flessen verkochten. Rechts twee vrouwen met onmeunig veel speelgoed. En dan bedoel ik ook echt veeeeeeeeeeeel. Super leuke mensen en goed voor ons: geen andere kleding direct naast ons.

We waren nog maar net uitgepakt en de eerste Turkse man stond al voor me: “Elektronica?” eh… ja, ik heb mijn oude laptop…
Hij: “5 euro”
Ik: “haha ja, het is een laptop he”
Hij: “10 euro”
ik: “20 euro”
Hij: “15 euro en niet meer, is al veel geld”
Ik: “ok”

Succes met het kreng meneer. De laptop is ruim 8 jaar oud, de batterij is dood en kan niet op internet. Maargoed, dat zal hij de volgende koper ook niet vertellen. Leuke handel zo.

Maar de andere handel ging niet zo snel als de laptop. De DVD speler van Suzan is uiteindelijk zelfs weer mee naar huis gegaan!

We hebben het allemaal mee gemaakt: vrouwen die ruzie maken om mijn oude bestek, mensen die gaan afdingen op de spijkerbroeken (die we al voor 1 euro aanboden) en uiteraard de jengelende kinderen. We konden iedereen in hokjes duwen. Heerlijk.

Suzan had bijvoorbeeld een oud scheerapparaat. De enige mensen die er naar keken waren de Turkse mannen. Geen enkele andere kerel heeft het apparaat aangeraakt. Alleen maar Turkste mannen. Bijzonder.

Ik had twee stempels van Facebook: Like en Dislike. Alleen maar kinderen die hierop reageerden. Alhoewel… 1 man pakte de Like stempel en duwde het ding heel snel tegen het voorhoofd van zijn zwangere vrouw… gelukkig was de inkt op.

En zo kunnen we wel even doorgaan. Heerlijk.

Zelf ben ik ook even gaan struinen. Met wat geld in m’n broekzak voor het geval dat. Al had ik me echt voorgenomen om absoluut niet met meer zooi naar huis te gaan dan ik was gekomen (was ook geen plek voor in de auto). Toch even kijken of ik wat leuks kon vinden voor m’n kleine foetus neefje/nichtje. Of misschien wel gewoon voor in m’n huis. Of kledingkast. Of badkamer. Of… tsja… we blijven vrouwen 😉

Maar nee, niks gekocht! Trots op mezelf, want ik heb best wat leuke dingen gezien. Super veel kleren, maar hier en daar zeker leuke hebbedingen voor in huis.

Nadeel van deze markt is dat je voor 9 uur bij je stand moet zijn en tot minimaal 16:30 moet blijven… een lange dag dus! En na ruim 8 uur heb je het echt wel gehad. Ondanks dat er nog veel van onze klerezooi lag was onze opbrengst uiteindelijk ruim 120 euro geworden. Bruto. Na aftrek van de standhuur, toiletbezoek en koffie hielden we ieder 45 euro over per persoon. Toch fijn!

Onze buren zeiden echter dat dit echt een slechte dag was qua omzet voor alle standhouders. Hun ervaring is dat ze normaal het dubbele draaien van vandaag. Een behoorlijk verschil toch wel. Maargoed, wij gaan dat niet meer meemaken. Want hoe leuk het ook was, dit nooit meer. Wat een chaos, wat een volk, wat een gezeul en wat een gedoe. Ik wil nog wel een keer terug komen om wat leuke spullen voor in huis te kopen, maar zelf een standhouden, nee. Bedankt. Hoeft ook niet meer, want heb het nu dus al een keer gedaan 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *