Week 20: Groot Grond Bezitter

Te laat, maar dat zegt niet dat ik vorige week niks heb gedaan! Sinds afgelopen vrijdag ben ik namelijk “groot grond bezitter” en dat moest allemaal officieel gemaakt worden bij de notaris. En daar was ik nog nooit geweest 😉

Niet dat het hele gebeuren zo veel voorstelt, maar het betekent een heleboel. In eerste instantie doe je de leuke dingen. Neem je de financiën door, zet je je handtekening, krijg je de sleutel, een bloemetje en dan lachen we allemaal. Maaarrr het venijn zit em in de staart natuurlijk. Als alles met de verkopende partij is geregeld en die de deur uit is, begint het pas.

De notaris begint met het voorlezen van de hypotheek INCLUSIEF alle voorwaarden… nu is het al vreselijk moeilijk om allemaal te begrijpen als je het thuis op de bank leest, maar met zo’n saaie onaantrekkelijke notaris tegenover me werd het er niet beter op. Stap voor stap vertelt de notaris waar je allemaal aan vast zit, waar je geen recht meer op hebt als je geen inkomen meer hebt, waar de bank WEL recht op heeft als je ook maar enigszins iets verkeerd doet… En dan met heel veel woorden… hmmm ok, ja, allemaal heel logisch en zo heeft iedereen z’n hypotheek geregeld, maar het is wel serieus. Gek he, dat ik toen pas dacht “wat een serieuze boel allemaal.” Ik begreep ook toen pas waarom mensen toch continu tegen me zeggen dat ze het zo stoer vinden dat ik in m’n eentje een huis koop. Het is toch wel een verantwoordelijkheid.

Niet dat ik nu gillend gek word of dat ik spijt heb van m’n gigantische lening die ik heb afgesloten. Nee, zeker niet! Ik ben ontzettend gelukkig en zo blij als een kind! Na het officiële moment bij de notaris zijn we naar het huis gegaan. Pas toen voelde het ook echt van mij. Voor het eerst binnen zonder makelaar. Allemaal van MIJ en van MIJ alleen. Uiteraard meteen een fles champagne op het terras ontkurkt en heerlijk in het zonnetje genoten van het moment. Wat ga ik hier ontzettend lekker wonen!!

Proost!

notaris1

 

 

One thought on “Week 20: Groot Grond Bezitter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *