Week 15: Open Huizen Route als 1e date

Let’s go spontanious! Nu stond dit natuurlijk al op m’n checklist, maar dan nog… Het ging allemaal heel snel en spontaan! Love it!

Er kwamen namelijk twee dingen samen, namelijk:

1. Ik kreeg van de week een invite voor The Inner Circle.: een exclusieve datingsite voor ambitieuze professionals rondom Amsterdam., tenminste, dat is wat ze zeggen. Je kan hier alleen lid worden op uitnodiging van iemand die al lid is. Er wordt dus een beetje geheimzinnig over gedaan. Maar ik heb me dus aangemeld!

2. Ik wil het huis van mijn toekomstige buren (dat ook te koop staat) bekijken. Zie het als ‘gluren bij de buren’. En het is zaterdag openhuizen route, dus ideaal om te gaan kijken!

Het staat al een tijdje op mijn lijstje: een open huizen route als 1e date! Doen alsof je een stelletje bent, terwijl je eigenlijk niks van elkaar weet. Of juist hele dure huizen gaan kijken 🙂

Dus nu was het opeens tijd om mijn grandioze idee uit te voeren. Ik heb vrijdagavond een berichtje op The Inner Circle geplaatst: Who’s up for Open Huizen Route in Haarlem zaterdag! Ik kreeg binnen 12 uur een stuk of 10 reacties van mannen die:

–       wel wilden, maar niet konden op deze korte termijn
–       mijn idee geweldig vonden en het van me wilden jatten
–       meteen een huis wilde kopen met me

Maar Jaime was meteen heel bijdehand op een leuke manier. Hij wilde wel mee. Om 11 uur ‘s morgens spraken we elkaar heel kort online en een uur later zaten we op het terras van de Jopenkerk! Hoe snel kan het gaan! Ik wist NIKS van hem behalve leeftijd (31), lengte (1.86m) en woonplaats (Amsterdam). Ik had ook nog 2 foto’s. Vriendinnen lieten heel lief weten dat ik meteen moest bellen als het een engerd zou zijn, maar dat zat wel goed…

Het was ook van af het begin hilarisch. Wat wordt ons verhaal? Welke vragen kunnen we verwachten? Even een rolverdeling maken. Ok, dit was het: we wonen in een huurhuis in Amsterdam, kennen veel mensen in Haarlem, zoeken een huis met ruimte voor gezinsuitbreiding en tuin. De grappen waren er toen al: “Ik wil niet meer dan 2 kids, dus meer dan 2 slaapkamers hebben we niet nodig”. Okee.. de toon is gezet!

Op naar het huis van de buren! Hopen dat ze me niet zouden herkennen van de bezichtiging die ik de dag er voor nog had gedaan bij mijn eigen huis! Maar gelukkig was dat niet zo. De buurman deed open en we liepen door het huis. Beetje vragen stellen over fundering, hoe lang ze er wonen etc. Tot we bij het tuinhuisje kwamen. Jaime zei daar: “Daar past mooi mijn motor in, schat!” Oke… schat… we hebben dus een motor. Ik: “Ja dat klopt, maar dit huisje is niet groot genoeg om daarnaast nog je gereedschap en dergelijke kwijt te kunnen. Dan moet je wel altijd buiten aan je motor klussen.”  Zo… elkaar lekker voor het blok gooien dus.

Vanaf de bovenetage nog een goede blik geworpen op het dak van mijn eigen huisje, zag er goed uit, en toen door naar een ander huis in de buurt. Dit eerste huis hebben we in ieder geval overleefd.

Met een arm om me heen en een grijns op m’n gezicht stapten we het volgende huis binnen. Deze had een grote garagebox en een dakterras. Jaime vond de box niet groot genoeg voor onze camper (WAT? Nu hebben we opeens een camper) en ik vond het dakterras gevaarlijk voor toekomstige Jaime/Josien Junior.  Dus dit huis werd het niet besloten we.

Na deze twee huizen zijn we naar dure huizen gaan kijken in de binnenstad. Mega appartementen voor een prijs vanaf 325.000. Beetje stoer doen. Ik kreeg nog een opmerking van Jaime over een washok van 1m x 1m dat wel kon fungeren als mijn walk-in-closet…  Waarop ik vervolgens zei dat de keuken hem wel goed stond.

En de verkopende partijen bleven gewoon lachen om onze flauwe man/vrouw geschillen. We waren best een leuk stel volgens mij! Heerlijk om elkaar een beetje te testen op deze manier. Na 5 huizen te hebben bekeken zijn we weer het terras op gedoken. Tijd om elkaar echt beter te leren kennen.

Het was een super leuke date. We hebben het toch 4 uur met elkaar uitgehouden! Al was ik niet fysiek tot hem aangetrokken, Jaime is een leuke kerel! Humor heeft hij zeker, praat lekker makkelijk, marinier, slim en zeker een gentlemen. Een tweede date komt er niet, maar als mijn vrijgezelle vriendinnen met hem op date willen, moedig ik dat zeker aan! En voor iedereen die nog om een date-idee verlegen zit: doe een open huizen route! Echt grandi-joos 🙂

ps. heb nu net ‘wedding crashen’  als 1e date voorgesteld. Kijken wie hierop reageert 🙂

4 thoughts on “Week 15: Open Huizen Route als 1e date

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *