Week 13: Huis kopen Haarlem

Mijn bod is geaccepteerd!!!! Holy shit, ik heb zojuist een huis gekocht! En het is mooi, leuk, heerlijk en helemaal af!!

Ik woon inmiddels al 4 jaar in hetzelfde huurhuisje in Haarlem. Vlakbij het centrum, in een mooie wijk en alles is mooi opgeknapt. Ik deel echter toilet en douche op de gang en heb zo’n kleine slaapkamer dat alleen mijn bed er in past. Het is dus passen en meten bij mij thuis. Niet erg, ik woon er toch alleen. Maar toch… het is wel tijd dat ik iets voor mezelf heb. En het is natuurlijk weggegooid geld: huur.

Ik ben dus al een tijdje aan het kijken naar koopwoningen. Veel gezien, nooit iets gevonden. En dan had ik een keer iets gevonden, werd het voor mijn neus weg gekaapt! Ik wist inmiddels wat ik zocht in ieder geval!

Van de week kwam op Funda een 3 kamer appartement te koop in de Oost Indiestraat. Geen tuin wat ik graag wil, maar wel een groot terras. Een nieuwe keuken, nieuwe badkamer, nieuwe toilet, twee slaapkamers, alles gestuct en een groot terras op het zuiden. Echt iets voor mij! Ik moet alleen nog een vloer regelen (Marco?). Mijn ouders waren ook meteen enthousiast, dus direct maar een bezichtiging gepland. Vanmorgen ben ik er wezen kijken en het was wel echt heeeeeel mooi allemaal. Voor jullie idee: de slaapkamers zijn groot genoeg dat ik mijn bed en kledingkast in 1 slaapkamer passen! Maar ik wil een inloopkast, uiteraard. 😉 Enige minpuntje was de kleine woonkamer. Maar die is nu in mijn huurhuisje ook super klein, dus ik kan daar prima in wonen. Ik zag het al wel voor me. Ik was het al aan het inrichten zelfs!

Nadat ik alles 3x had bekeken was het tijd om te gaan en m’n ouders te bellen. What to do! Ik wil wel bieden denk ik… toch? Ja wel… dat moet ik wel doen. Maar hoeveel en hoe gaat dat? Na even overleggen waren we tot een bedrag gekomen en heb ik geboden. Spannend!! Schoot even door mijn hoofd dat m’n blog van deze week gaat over een bod doen op een huis. Nog nooit gedaan! Geen idee dat het allemaal zo snel zou gaan natuurlijk.

De makelaar en ik hebben daarna nog 3x met elkaar gebeld over bedragen. Ik heb nog met de hypotheekadviseur gebeld, stuk of 5x met mijn ouders en toen kwam opeens het verlossende woord: de verkopende partij is akkoord: je hebt een huis! Dansend door kantoor (ja, ik was ondertussen ook nog aan het werk) en een grijns van hier tot Tokyo. IK HEB EEN HUIS GEKOCHT!! Pfffff bizar hoe snel! Het liefste pak ik nu mijn spullen in en ga ik er heen… maar ik moet nog even wachten. Waarschijnlijk per 1 juni (of iets eerder).

Nog wel allemaal onder voorwaarde van financiering en ik moet nog een hoop regelen, maar wel super cool!! Ik ben een blij, gelukkig mens 🙂 nu champagne, proost!

3 thoughts on “Week 13: Huis kopen Haarlem

  1. Gefeliciteerd Josien, je eerste grote aankoop! Het is er dan toch van gekomen, we willen het heel graag snel zien. Voordeel van onze kant is dat we niet veel hoeven te klussen:)

    liefs, moeders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *