Week 11: Speeddaten

Speeddaten!! Lachen, gieren, brullen natuurlijk! Dit stond al een tijdje op mijn lijstje, maar nooit echt actie ondernomen. Tot mijn vriendinnetje Izabella ermee kwam dat ze dit wel eens wilde doen en ik MOEST mee, want dat was goed voor m’n blog zei ze. Naja, er was dus niet veel nodig om mij over te halen!

12 maart in de Jopenkerk in Haarlem zou er weer gespeeddate worden en voor 33 euro pp kon je mee doen. Veel geld voor een avondje met 20 mannen… tsja… of niet natuurlijk! Hangt er van af wat je er aan overhoudt 😉

Maar we gingen uiteraard! Hoeveel wanhopige bronstige heren zouden we hier tegen komen?? 4 minuten per man, dat is niet veel! Om me goed voor te bereiden had ik vooraf om mooie one-liners gevraagd op Facebook (thanks allemaal voor de input). Niet om het allemaal nog ongemakkelijker te maken, maar om een beetje te testen of ze kunnen ouwehoeren en grappen maken. Belangrijk!

Om stipt 20:00 melden wij ons aan in de andere zaal. We waren de eerste van de vrouwen! Dus ik kreeg tafeltje 1 en Iza tafeltje 2. De mannen zouden ‘op date gaan’ bij de vrouwen, terwijl de vrouwen blijven zitten. De grap dat ik mijn afdankertjes aan Iza zou doorschuiven was al snel gemaakt.. Na een half uur zat de zaal vol met ongeveer 17 mannen en 14 vrouwen. We konden beginnen!

Mannen nr 1 en 2 begonnen ongeveer meteen over waar woon/werk je, hoe oud ben je… Blegh! Nr 3 begon meteen heel zenuwachtig over het feit dat ie net vrijgezel was en niet zo goed wist hoe dit allemaal moest hier… Dit ging de verkeerde kant op… tijd voor een flauwe opmerking bij man nr 4!

Edwin: “Hoi, Josien”
Josien: “Hoi, Edwin. Dus jij hebt een tweede huis op Ibiza! Cool!”
Edwin: “Eh, nee… maar in de toekomst zeker in Alaska. Dat is pas Koel”

Netjes, beetje flauw, maar gesprek was verder wel ok.

Man nr 5, 6 en 7 zijn vooral om hun vriendelijke gedrag blijven hangen. Deze heren hadden elkaar leren kennen door het speeddaten en vonden het heeeeeeeel grappig om zich met elkaars ‘dates’  te bemoeien. Zo ging nr 5 al op het papiertje van nr 6 en 7 JA invullen achter mijn naam. Of ging nr 7 op een bierviltje heel groot NEE schrijven en daarmee seinen naar nr 5 en 6… En een lol dat ze hadden met elkaar… Volgens mij was het ook bij nr 6 dat Iza met haar handen in het haar zat en riep: “Ik geef het op! Ik geef het op! o my god… wat ben je erg…!! ” Ik ging stuk haha!! Ik begreep het ook wel want hij vond het namelijk grappig om alleen maar aan het woord te zijn, vooral te vertellen over hoe geweldig hij is en heel hard te lachen om zijn ‘grappen’ (ik denk in ieder geval dat hij grapjes probeerde te maken). Dit waren Iza’s langste 4 minuten in haar leven…

NEXT!

De laatste date voor de pauze was leuk! Hij was te laat, hij dacht namelijk dat hij even geen date had (er waren immers te veel mannen).

Josien: “Hoi Gilles”
Gilles: “Hoi Josien”
Josien: “Staat je goed, te laat komen op je eerste date”
Gilles: “Klopt, excuses.”
Josien: “Bijzondere naam ook. Klinkt als Gilette” (ja, debiele opmerking, maar die vergelijking heb ik echt uitgesproken)
Gilles: blablabla… heel verhaal over zn ouders en Frankrijk…blabla…
Josien: “En dan ook nog over je ouders beginnen…”
Gilles: “Zal ik anders ook nog even een verhaal vertellen over m’n ex? Hebben we dat ook meteen gehad”

Het waren 4 zeer bijdehante minuten! Geen woord over wie hij nou eigenlijk is, behalve die idiote naam dan. Ik heb me rot gelachen, we waren zo vreselijk hard naar elkaar. Ik heb hem gewoon een JA gegeven omdat hij goed kon ouwehoeren!

PAUZE! Chill, kan ik even verhalen wisselen met Iza. Hilarisch! Oh oh oh wat hadden de mannen slechte verhalen/antwoorden. Maargoed, niet te snel oordelen, want uiteindelijk zijn we hier allemaal op zoek naar hetzelfde. Bijna allemaal…

Man nr 1, kwam in de pauze nog even terug naar Iza om uit te leggen waarom hij morgen op een vuilnisbelt wil wakker worden. Uh… wat?? Ja… vuilnisbelt… Iza was zo origineel geweest om te vragen waar hij wakker zou willen worden als hij overal ter wereld wakker zou kunnen worden… Jullie begrijpen allemaal dat het enige slechte antwoord op zo’n vraag is: naast jou. Maar Paul kon het nog erger met zijn vuilnisbelt… Ik snap nog steeds niet waarom.

Gilles, die ouwehoer, kwam ook nog even bij ons staan. Hij had na de pauze een date met Iza, dus ik heb die twee meteen maar aan elkaar gekoppeld en achter gelaten bij de bar. Hun speeddate vond plaats bij de bar besloten ze. De host van de avond kwam aan mij vragen wie er bij tafeltje nummer 2 moesten zitten… Ik heb haar doorverwezen naar de toile.. eh.. bar. Hahaha

In dit tweede deel van de avond had ik weer een paar mannen die over werk begonnen. Ik heb ze snel afgekapt door te zeggen dat ik in de marketing zit en het verder niet over werk wilde hebben. “oh, marketing! Wat leuk, ik ook! Ik ben sales manager bij KPN” eh.. ja.. marketing.. sales.. NEXT!

Terug naar de stomme vragen: “Wat ging er vandaag niet goed?” “Hoezo?” “Nou gewoon.” “Er ging vandaag niks mis! Heb een hele leuk dag, waarom zou er iets niet goed zijn gegaan dan?” Waar is de creativiteit heren!? NEXT

Josien: “Als je nu in een vliegtuig kan stappen, waar ga je heen” (ik dacht, dit is te cheesy…)
Hij: “Ehm, nou ik blijf dan in Nederland hoor. Kan nu echt niet weg vanwege m’n opleiding!”
Josien denkt: Oh MY GOD… zijn de 4 minuten al voorbij?
Josien zegt: “Goh, wat voor studie doe je dan?”
Hij: “Ja dit klinkt heel saai, maar is het niet hoor: Boekhouding”
Josien: ongemakkelijke stilte…

Aan het eind van de avond maak je de balans op… Iza had een paar vraagtekens achter namen gezet, daar wilde ze later op terug komen. Heel slim was dat niet, want ze wist niet meer wie het waren. Dus heel impulsief JA ingevuld. Spannend! We zien morgen in de matchmail wel of zij ook JA hebben ingevuld.

Ik had alleen bij Gilles JA ingevuld en dat was echt gebaseerd op ons onzinnige gesprek. Hij was de enige die me echt aan het lachen maakte. De rest kreeg een hele vriendelijke NEE van me.

We hebben nadien nog even met Marjolein (onze buurvrouw van tafel nummer 3), Gilles en nog 2 jongens een drankje gedaan. Al snel had ik door dat Iza en Gilles een leuke klik hadden. Mooi! Die is zeker goed gekeurd voor Iza. Nog even pushen en dan heb ik een mooi verhaal voor m’n blog, dacht ik 😉

Ik was kapot, m’n ogen prikten van moeheid. Teveel praten. Ik was er gewoon klaar mee. Genoeg indrukken om een blog over te schrijven. Eigenlijk te veel, want ik heb nog lang niet over alle mannen verteld!

En ja mam, ik heb ook aan eentje gevraagd of ie twee rechterhanden heeft om te klussen bij m’n ouders. Nee Richard, ik heb geen Boem Chaka Wawauw Ken ik jou niet ergens van? geroepen. Nee Marco, aan niemand gevraagd of ik even aan hem mocht ruiken, alleen stiekem. Geen toy boys, geen bunders land, koeienmelkers, knuffelberen, etc. Maar wel een prachtige avond er bij. Hier ga ik nog heeeeeel lang om lachen!

Oeh en nu vergeet ik bijna de uitslag van m’n matchmail! Ik had een match met Gilles, wat niet meer betekent dan dat hij ook JA heeft ingevuld bij mij. Leuk! Maar daar ga ik verder niks mee doen. Iza misschien..? 😉 Wat me vooral verbaasde was dat er 12 mannen waren die JA hadden ingevuld achter mijn naam! Holy freakin’ moly! Dat is veel! En wat een compliment! Bizar! Met m’n stomme vragen haha! Bij deze wil ik die 12 mannen bedanken voor de grijns die al de hele week op m’n gezicht zit. Super!

Ik wil trouwens niet het speeddaten afzeiken, je MOET dit zeker een keertje doen. Op alle vlakken leuk! Maar ga wel samen met een vriend/vriendin om je ervaringen te delen, anders is het een stuk serieuzer/ongemakkelijker.

One thought on “Week 11: Speeddaten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *