Week 36: Vrijwilliger Rode Kruis / SR14

Ik doneer aan het Londfonds. Ik heb wel eens gedoneerd aan Oxfam Novib. Ik heb sinds deze week een lot van de Postcode Loterij (ook iets nieuws overigens). Maar mezelf echt fysiek inzetten om een goed doel te steunen, nee, nog nooit. En no way dat ik als collectant langs de deuren ga of op straat mensen aanspreek. Daar heb ik zelf zo’n hekel aan. Pas toen de oproep van het Rode Kruis op mijn facebook-timeline stond wist ik dat ik mezelf echt wilde binden aan een goed doel: promotievrijwilliger voor Serious Request. Presenteren vind ik niet eng, SR14 vindt dit jaar plaats in Haarlem en het onderwerp is zo heftig dat het me alleen al raakte op het moment dat het bekend werd: seksueel geweld in conflictgebieden. En dus heb ik me opgegeven. Kijk hier voor de vacature (ze zoeken nog mensen). Na een korte intake was het voor mij duidelijk: dit ga ik doen!

Afgelopen dinsdag hebben we de Kick Off gehad. Uiteraard om kennis te maken met de andere vrijwilligers, maar hoofdzakelijk om ons te informeren over het Rode Kruis, Serious Request en hoe die samen gaan. Want een commercieel bedrijf en een goed doel… Hoeveel geld van de opbrengst gaat er daadwerkelijk naar het goede doel? Hoe gaan die presentaties in z’n werk. Wie zijn de dj’s? En nee, ik weet net als jullie nog niet wie er in het huis gaan!

Uiteraard kwam er een hoop video materiaal van waar het Rode Kruis actief is aan bod. Beelden die je raken. Beelden die gemaakt zijn op plekken waar ze met een camera kunnen komen. Beelden die niet laten zien welke gruwelijkheden er verderop gebeuren. Beelden die maar de helft van alle problemen laten zien en je toch een brok in je keel geven. Kun je nagaan.

Het thema ga ik nog niet verder op in. Daarover krijg ik nog een training en omdat het zo intens en dichtbij kan komen voor sommigen, zeg ik er nu verder niks over. Ik zal zeker een blog besteden aan mijn eerste presentatie voor SR14 en dan horen jullie alles. Daarbij, er is nog niets gepubliceerd door beide partijen. Geen logo’s, geen slogan, geen website voor 2014. De storm barst in oktober los en dan gaan wij als vrijwilligers ook los op social media en uiteraard in de bedrijfskantine, klaslokalen (middelbare school, mbo en hbo) en verenigingsgebouwen! Jullie zullen er niet aan ontkomen!

Je kan je eigen bedrijf/vereniging/middelbare school/mbo/hbo/basisschool (alleen groep 7&8) opgeven voor deze presentaties. Iedere presentatie wordt speciaal gemaakt op basis van het publiek. Een basisschool krijgt natuurlijk iets heel anders te zien dan een hbo collegezaal. Heb je interesse in een presentatie, aarzel dan niet en neem contact op via 3FM@redcross.nl. Wie weet kom ik wel bij je langs 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *