Week 6: Complimenten geven

Voor het eerst een blog schrijven vanaf mijn telefoon omdat mijn laptop stuk is, telt zeker niet he? Nee… dat dacht ik al.

Nee, ik heb deze week wel wat nieuws gedaan! Iets kleins, iets goeds, iets leuks en dat allemaal voor iemand anders. En ik weet niet eens wie ik er blij mee maak. Als ik ze er uberhaupt blij mee maak in ieder geval… Nu vraag je je vast af wat ik gedaan heb!

Het idee ontstond toen ik zomaar werd aangesproken over mijn jas. Een vrouw, jaartje of 40, kwam naar me toe op het station. Of ik het erg vond om te vertellen waar ik mijn jas vandaan had, want hij staat me zo goed. Nou, ik kan je vertellen, dat moment maakte mijn dag! Zomaar uit het niets een compliment van een onbekende! Gebeurd me nooit (als ik de fluitende bouwvakkers niet meereken). Uiteraard heb ik haar verwezen naar het boetiekje in de Barteljorisstraat (JED Haarlem) en bedankt voor het compliment.

Maar dit soort dingen gebeuren te weinig. Ik heb bij gehouden hoeveel (oprechte) complimenten ik maak en dat zijn er ook te weinig. Ik ben er net zo schuldig aan als de rest.  Tijd voor verandering! Verandering is verbetering laten we maar zeggen.

Ik heb inmiddels iedere dag 1 compliment gemaakt die ik oprecht meen. Niet alleen ‘je haar zit leuk’, maar ook dat ik trots ben op wat iemand heeft gedaan of knap vind hoe iemand iets aanpakt. Dat mag écht gezegd worden mensen!

Daarom ook mijn actie in de bibliotheek. Ik verzon het zomaar, stiekem complimenten geven aan nog onbekende personen. Ik heb briefjes gemaakt met een compliment er op (en uiteraard een verwijzing naar dit blog) en ze in een paar goede boeken verstopt. Dus wie weet hebben we hier een keer een reactie staan van een lezer! Nou denk ik niet dat dat snel gebeurd, je wilt niet weten hoeveel boeken er in de bieb stonden… Maar het gaat om het idee! De wereld wordt er mooier van als je complimenten geeft. Aan wild vreemde mensen of aan de meest gekoesterde in je leven. Ze verdienen het allemaal. DOEN DUS!

Btw. Top dat je dit leest, ben blij dat jij er bent 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *