Week 33: Tattoo

Lowlands 2014: Wat een weekend! Zo ontzettend veel artiesten gezien, zo veel gelachen en zoooo ongezond geleefd! Moet even een weekje revalideren nu denk ik. Maar misschien wel het mooiste: mijn eerste tattoo!

Nu denken jullie vast dat ik in een dronken bui een draak op m’n rug heb laten zetten, maar nee 😉 Ik heb hier serieus over nagedacht en me vooraf opgegeven. What happened?

Een tijdje terug las ik over Human Rights Tattoos, een initiatief van Tilburg Cowboys, die iedere letter uit The Universal Declaration of Human Rights wil tatoeëren op mensen. Ze stonden dit jaar op Lowlands en hiervoor kon je je opgeven bij www.humanrightstattoo.org. Het sprak me zo erg aan, dat ik er eigenlijk geen moment over heb getwijfeld. Met de volgende motivatie heb ik me opgegeven met de hoop dat ze mij zouden uitkiezen:

I wish this declaration had at least 7.000.000.000 characters so we could tattoo everybody with it. Every body. I’m a complete blank page for tattoo artists; it will be my first tattoo. But I’m sure this will be the most important tattoo I’ll ever have. I love this beautiful initiative, I’m proud of everybody who’s joining. Again that word, can’t stop saying it: Everybody.

En ja, een week voor Lowlands kreeg ik het bericht dat ik ben uitgekozen en op vrijdag om 14:00 werd verwacht bij hun shop op het festivalterrein. Ik wist nog niet welke letter, die kreeg ik daar pas te horen. Ik mocht uiteraard wel zelf bepalen waar ‘ie kwam en hoe de tattoo er uit komt te zien. De tattoo wilde ik op mijn ruggenwervel (ter hoogte van m’n bh bandje), een pijnlijke plek werd gezegd. Daarnaast wilde ik twee puntjes voor en achter de letter. Dan zie je dat de letter een onderdeel is van een tekst.

Eenmaal bij Bob, de tattoeerder, ging het allemaal vrij snel. Design check; Plek check, Foto check, ok ga maar aan de slag Bob! En het viel allemaal reuze mee! Het voelde aan alsof iemand kleine krasjes maakte met een naald en het was met 10 minuten klaar. Zo gepiept! En de tattoo was prima schoon te houden op het festival. Hij jeukt niet, is niet rood en is netjes ‘opgedroogd’ 😉 Dus heerlijk genoten van Lowlands!

Nu ik weer thuis ben kan ik eindelijk mijn tattoo in de spiegel zien en ik ben er nog steeds super blij mee. Ook al lopen er over een paar jaar 6772 anderen met eenzelfde soort letter op hun huid, toch voelt het als iets heel unieks. Ik ben onderdeel van een groter internationaal geheel. Onderdeel van een bijzondere boodschap. En dat maakt me trots.

Ik kreeg uiteindelijk de C van:

13.2. Everyone has the right to leave any country, including his own, and to return to his country.

Een mooie zin die past bij iemand die houdt van reizen, vrijheid en grenzen verleggen. Deze tattoo is me dus letterlijk op het lijf geschreven.

foto 1 foto 2

2 thoughts on “Week 33: Tattoo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *