Week 29: Will & the People @Caprera

Deze week weer eentje die al heel lang gepland stond! Een concert van Will & the People in het openluchttheater van Bloemendaal: Caprera. Een samenval van verschillende verhalen:

1. In 2012 won ik (last minute) kaarten voor PinkPop. Doordat het allemaal op het laatste moment geregeld moest worden misten Hilda en ik de eerste optredens op de vrijdag van het Pinksterweekend, waaronder Will & the People. Jammer! Maar helaas…

2. Datzelfde jaar, september, vertrokken Hilda en ik voor een prachtige vakantie in Kenya. Onze 3-daagse safari liep uit op een zoektocht naar leeuwen, want die waren plotseling onvindbaar. We weren gewaarschuwd voor leeuwen in onze tent, maar tot op de derde dag hadden we ze niet gezien. Die laatste ochtend werd ik (om 5 uur) wakker met een liedje in m’n hoofd dat ik niet durfde te zingen. Het zou te veel hoop geven… Vlak na zonsopkomst stapten wij in het oude volkswagen busje om sporen te zoeken van leeuwen. De spanning was enorm, zeker omdat we wel pootafdrukken van leeuwen zagen in onze eigen bandensporen, maar de leeuwen zelf niet. Nog steeds met dat liedje in m’n hoofd… En mee dat ik het aan het neuriën was in mijn hoofd, zag ik een leeuwin! Middenin het veld, recht voor onze neus. Ze kwam op ons aflopen, ging achter de bus liggen alsof ze de weg bewaakte. Bizar! En super prachtig in die ochtendzon… Eindelijk durfde ik aan Hilda te zeggen dat ik al de hele ochtend dat ene liedje in m’n hoofd had… “Lion in the Morningsun” van Will & the People.

3. Diezelfde vakantie was Hilda jarig en werd er door het gehele personeel van het restaurant een liedje gezongen: Hakuna Matata.

4. Caprera, het openluchttheater in Bloemendaal, is een sprookjesachtige locatie in het bos van Bloemendaal. Ik wilde er altijd al een keer heen. Mooie verhalen gehoord en ik woon er nog geen 5km vandaan. Hoezo ben ik er in die 4 jaar tijd nog nooit geweest? Ik kon aan kaartjes komen voor Will & the People (bedankt Nienke) en vroeg Hilda mee.

Afgelopen zaterdag was het zo ver. We gingen eindelijk de band zien die ons altijd zal herinneren aan de gemiste kans op een geweldig festival, aan een super spannende safari en nu ook een gezellige avond op een toplocatie! En het was ook echt geweldig. De locatie alleen al is fantastisch. Het zegt misschien wel genoeg dat ik m’n familie al had geappt dat ze hier ook een concert moesten bezoeken (en daarbij m’n huis heb aangeboden als slaapplek) nog voordat we een noot hadden gehoord… Romantisch, sprookjesachtig, betoverend…

Dus nog voordat de band er eenmaal stond waren we al overtuigd van een top avond. Gelukkig zijn het muzikanten pur sang, dus we hadden niks te vrezen. Steengoed gespeeld, aanstekelijk, mooi, klein, rock ’n roll, interactief, humor, indie, heerlijk. Met de cover van Milky Chance (Stolen Dance) als één van de vele hoogtepunten, origineel en toch ook weer niet. De hele setting, het kon niet beter.

En alsof ze aanwezig waren in Kenya: tijdens het nummer Lion in the Morningsun speelden ze ook Hakuna Matata voor het Afrika-gevoel. De zanger kwam zelfs bij ons op de bank staan om het publiek te vragen om mee te zingen. Dat is gewoon eng. Telepathie ofzo…

Al met al een heerlijke avond en weer iets nieuws gedaan!

#gelukkighebbenwedefotosnog

lion2 lion1

lion3

20140719_212715 20140719_222316

20140719_21253620140719_222254

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *