Week 23: IKEA kast zelf in elkaar zetten

In mijn nieuwe huis wordt de tweede slaapkamer een inloopkast. Heerlijk. De hele linkermuur wordt bedekt met lades, planken, roedes etc. En alles achter schuifdeuren zodat het opgeruimd lijkt. Bij de IKEA heb je van die mooie grote kasten die daar perfect voor zijn: PAX kasten. En die ik heb uitgezocht is van de week bij mij thuis bezorgd.

Ik heb eerst een oproepje op Facebook gedaan en om hulp gevraagd. Welke held komt me helpen met het in elkaar zetten? Uiteindelijk kwamen Iza en Marius me helpen. Ze hadden al wel wat biertjes op, maar ik had in ieder geval een man ter beschikking die het zware werk kon doen.

Na wat geklooi met planken en schroeven bleek dat mijn schroevendraaier te klein was en Iza, ging bij de overburen even vragen om een andere. De buurman stond nog geen 5 minuten later met een biertje in de hand bij mij binnen. “Ja, ik zag jullie bezig en had het vermoeden dat je wel wat hulp kon gebruiken.” Mooi! Marius en Iza hebben zich gestort op 2 lades en ik ging met de buurman de eerste kast in elkaar zetten. De buurvrouw kwam ook nog even langs met wat te eten en andere gezelligheid. Was het zo duidelijk dat we hulp nodig hadden…? Maar na deze avond had ik alleen nog maar de wanden van de eerste kast staan. De andere 2 moesten nog… En ik kon echt niet nog een keer de buurman vragen… het was gênant genoeg.

Ze zeggen dus dat je een IKEA kast niet in je eentje in elkaar kan zetten (staat zelfs in de handleiding), maar het kan zeker wel alleen. Lekker eigenwijs. Zelf doen. Ik wist natuurlijk nu hoe het moest, ik moest alleen ff goed opletten met het omhoog zetten van de kast. Ben ik wel zo sterk? En het hefboomeffect, de kast moet niet breken, vallen, beschadigen, kapot gaan, etc!

Maar ik ben wel degelijk sterk en slim! Waar we met 4 man een hele avond mee bezig waren, heb ik net in mijn eentje in 4 uurtjes gedaan! Super trots op mezelf. En ja, ik heb waarschijnlijk spierpijn morgen, maar ik kan het wel. En de kasten zijn niet beschadigd met het omhoog tillen oid. Ik heb echt geen kerel nodig om een kastje in elkaar te zetten. Hoppa!

Dus als er iemand nog eens hulp nodig heeft? 😉

One thought on “Week 23: IKEA kast zelf in elkaar zetten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *